Booking Tickets Easily

Lorem ipsum dolor sit amet, ectetur sed incididunt labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam trud exercitatio ullamco lorem sid.

Searching Ticket

Lorem ipsum dolor sit amet, ectetur sed incididunt labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam trud exercitatio ullamco lorem sid.

Quick Connection

Lorem ipsum dolor sit amet, ectetur sed incididunt labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam trud exercitatio ullamco lorem sid.

Upcoming Events

Lorem ipsum dolor sit amet, ectetur sed incididunt labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam trud exercitatio ullamco lorem sid.

latest blogs

Lorem ipsum dolor sit amet, ectetur sed incididunt labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam trud exercitatio ullamco lorem sid.

Prvi pljesak 2018.

Pozivamo vas s veseljem!!!

Read More

11.smotra Malih vokalnih sastava Sisačko-moslavačke županije

Dana 19.svibnja 2018. s početkom u 19,30 u dvorani glazbene škole Fran Lhotka u Sisku održana je 11.smotra Malih vokalnih...

Read More

HPD Danica Sisak otvorili izložbu Sisačke udruge likovnih umjetnika Sulikum

Večeras, 19. prosinca 2017. otvorena je 24. godišnja izložba Sisačke udruge likovnih umjetnika Sulikum u Domu kulture Kristalna kocka vedrine....

Read More
 • VOKALNO INSTRUMENTALNI ANSAMBL KOLAPJANI

  VOKALNO INSTRUMENTALNI ANSAMBL KOLAPJANI

  Kolapjani su tijekom ovih 15 godina sudjelovali na raznim festivalima, susretima klapa, koncertima, humanitarnim nastupima, kao i manifestacijama u organizaciji Grada Siska i Sisačko moslavačke županije. Prvu značajniju nagradu Kolapjani su osvojili 2002. godine kada su na Večeri dalmatinske pisme u Kaštel Kambelovcu osvojili prvu nagradu publike i prvu nagradu žirija i tada je sve nekako počelo na široj klapskoj sceni. Iza toga uslijedilo je prvo pojavljivanje i na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu, sudjelovanje na raznim smotrama klapa, a sve više Kolapjani su bili prepoznatljivi po obradama popularnih dalmatinskih pjesama, pa tako i danas. Kolapjani s ponosom ističu da imaju zadovoljstvo pjevati obrade popularnih skladbi koje za njih piše njihova umjetnička voditeljica prof. Marijana Ivšić Kolić, koja nesebično nastoji svojim talentom, glazbenim znanjem, trudom i energijom izgraditi kod ovih sisačkih pjevača amatera kvalitetan glazbeni izričaj. U prilog tome ide i nekoliko nagrada, pa su tako Kolapjani i ove godine osvojili nagradu Zlatni Lipin cvit – za najbolju izvedbu popularne skladbe na Večeri popularnih skladbi koja se u lipnju održala na Korčuli u sklopu ovogodišnjeg 50.-tog jubilarnog Festivala dalmatinskih klapa Omiš.Posebna čast iskazana im je ove godine i od strane direkcije Omiškog festivala kada su kao gosti nastupili u revijalnom dijelu večeri ženskog finala. Udruženo s Kolapjankama već 9. put organiziraju susret klapa u atriju Staroga grada, te s ponosom ističu – nitko nema takvu publiku kao što je sisačka.

 • VOKALNI ANSAMBL LIPE

  VOKALNI ANSAMBL LIPE

  Vokalni ansambl Lipe osnovan je 1992. godine na poticaj tadašnje voditeljice pok. Marije Dokman-Rije te nekoliko članica različitih kulturno-umjetničkih društava. Ujedinila ih je ljubav prema pjesmi i želja za očuvanjem kulturne baštine našeg posavsko-pokupskog, moslavačkog i banijskog kraja. Do 1996. godine ansambl je imao tamburašku pratnju, a od tada pjeva isključivo acapella dvoglasno, troglasno i četveroglasno. U vrijeme osnivanja u ansamblu je pjevalo osam članica, a s vremenom se broj povećavao. Na mjestima predsjednika i umjetničkih voditelja izmjenjivali su se brojni, većinom uspješni pojedinci. Vokalni izričaj Lipa od samog osnutka je specifičan, gotovo jedinstven na cijelom području sjeverozapadne i središnje Hrvatske. Osim izvornog pučkog i grlenog pjevanja, ansambl izvodi umjetničke, klasične pjesme, a u novije vrijeme i zabavne pjesme. Od 2006. godine Lipe sudjeluju na državnim Smotrama malih vokalnih ansambala, da bi 14. lipnja 2008. godine u Sisku, na poticaj i u organizaciji VA Lipe, bila održana prva Smotra malih vokalnih sastava Sisačko-moslavačke županije. Smotra postaje tradicionalna, a Lipe uspješni nositelj projekta svake godine. Od 2009. godine predsjednica VA Lipe je Margareta Horžić. Ansambl doživljava korjenite promjene i postaje još uspješniji. Nova, moderna vizija zahtijevala je i novog umjetničkog voditelja. Godine 2010. izbor je pao na prof. Dražena Kurilovčana. „Dražen Kurilovčan je jedan od rijetkih umjetnika koji je odmah shvatio moju zamisao i imao hrabrosti upustiti se u rad s amaterskim ansamblom koji ima tako ambiciozne planove. Dražen i ja surađujemo već nekoliko godina i odlično se razumijemo; ja se kao predsjednica ne uplićem u njegov rad umjetničkog voditelja, a on, nakon što se dogovorimo što ćrmo raditi, koji nam je cilj i kako želimo da to izgleda i zvuči, u potpunosti prati moje ideje. Među nama nema puno razgovora; mi se jednostavno razumijemo. Vjerujemo jedno drugom i to je najvažnije“. (M. Horžić) M. Horžić pokreće projekt L. I. P. E. , pažnja se posvećuje boljoj promidžbi, ansambl prihvaća novi zvuk, nove obrade, proširuje repertoar, ostvaruje nova audio, video i notna izdanja, pa čak i novi vizualni identitet.

 • FOLKLORNI ANSAMBL IVAN GORAN KOVAČIĆ

  FOLKLORNI ANSAMBL IVAN GORAN KOVAČIĆ

  Folklorni ansambl “Ivan Goran Kovačić” Sisak je osnovan 1. studenoga 1952. godine kao Radničko kulturno-umjetničko društvo “Ivan Goran Kovačić” – Sisak pri INA Rafineriji nafte Sisak. Skupština u siječnju 2003. godine donosi odluku da se mijenja naziv u Folklorni ansambl “Ivan Goran Kovačić” i kao takav radi i djeluje sve do današnjih dana. Naš Ansambl trenutno broji 130 članova koji rade u sljedećim sekcijama: folklorna (dječja i seniorska), tamburaška (dječja i seniorska), ženska i muška vokalna sekcija.Kroz naš Ansambl su prošle nebrojene generacije plesača, pjevača, muzičara, književnika, pjesnika i mnogih drugih umjetnika. Možemo se pohvaliti da su naši članovi cijenjeni, ugledni i poštovani u svojim sredinama kao obrtnici, inženjeri, profesori, magistri, pa i doktori nauka. U Ansamblu razvijamo okružje tolerancije i razumijevanja prema svima, naročito prema najmlađima, prema kojima gajimo, počevši od naših stručnih voditelja pa do samoga vodstva, roditeljske odnose. Ansambl je rasadnik vrlo kvalitetnih plesača i svirača, i na naš veliki ponos plesali su, a i danas plešu, u eminentnim ansamblima u gradu Zagrebu i nacionalnom ansamblu Lado.