65 godina Folklornog ansambla “Ivan Goran Kovačić” Sisak

Folklorni ansambl „Ivan Goran Kovačić“ Sisak obilježava 65. obljetnicu i najavljuje posebni kulturni spektakl u Sportskoj dvorani Brezovica u Sisku 25. studenoga 2017. godine u 19.30 sati.

Ansambl je više od šest desetljeća mjesto okupljanja mnogih generacija siščana koji gaje nesebičnu ljubav prema folklornom izričaju, druženju i zajedništvu. Na svojim nastupima i gostovanjima prenose i pronose ljubav prema plesu, pjesmi i tradiciji i dostojno predstavljaju Sisak i Sisačko-moslavačku županiju u domovini i inozemstvu. Polako i ustrajno Ansambl je dosegnuo vrh folklornog amaterizma o čemu svjedoče i brojne nagrade i priznanja.

Ansambl trenutno ima preko 160 članova od predškolske do zlatne dobi koji rade i djeluju u šest sekcija. Svoju respektabilnu obljetnicu obilježit će koncertom i promocijom monografije 1952.- 2017. te će siščanima i gostima na najvećoj pozornici u Sisku pokazati presjek svoga rada cjelovečernjim programom „65 godina s vama“. Iz bogatog repertoara Goranovci donose najbolje na jedan osvježen i moderniji način. Radost življenja i ljubav prema kulturnoj baštini žele prenijeti i podijeliti i s vama! S vama koji ih pratite sve te godine i s vama koji ćete tek zavoljeti energiju stotine izvođača na pozornici!

Ulaznice po cijeni od 40,00 kuna mogu se nabaviti u Knjižari i papirnici AMK Sisak kao i na blagajni Dvorane Brezovica na dan koncerta.

Sponzor događaja je INA d.d., pokrovitelji Grad Sisak i Sisačko-moslavačka županija, a medijski pokrivaju Radio Quirinus, Radio Sisak i Radio-televizija Banovina.

Leave your thought

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.