Županijska smotra slavi 10 godina

  1. smotra malih vokalnih sastava Sisačko – moslavačke županije održat će se 27.05.2017. u 19,00 sati u Glazbenoj školi Frana Lhotke.

Ansambl Lipe je već deset godina za redom organizator Županijske smotre malih vokalnih sastava. Smotra se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH, Hrvatskog sabora kulture i Grada Siska.
Ova smotra je izlučna za nastup na državnoj smotri i dva najuspješnija ansambla po ocjeni stručnog selektora predstavljat će Sisačko-moslavačku županiju na državnoj smotri.
Kroz ovih 10 godina, više od 30 ansambala je nastupilo na županijskoj smotri, a nastup na državnoj smotri je izborilo 17 ansambala.

Kontinuitet održavanja ove smotre pomogao je u dizanju kvalitete amaterskog pjevanja i postao manifestacija koja motivira ansamble da dižu svoj repertoar na višu razinu, i kroz osvrte stručnih selektora dobiju korisne savjete za unapređenje i poboljšanje kvalitete svojih nastupa.

Ovo je dobra prilika da se promovira amaterizam kao važan dio kulture koji često može stati uz bok profesionalcima.

Do sada su na državnim smotrama pobijedila dva ansambla iz naše županije i to 2015.godine L.I.P.E i iste te godine pjevačka skupina KUD-a Seljačka sloga iz Bobovca.
Svim  ansamblima koji su u ovih 10 godina nastupali na smotri, kao organizator, od srca zahvaljujemo. Uložile smo puno truda i ljubavi da se ova smotra održi svake godine i da svake godine raste i brojem sudionika i kvalitetom.
Svima želimo da pjevaju najbolje što mogu i da uživaju u zajedničkom druženju.

Od srca hvala na povjerenju.
Margareta Horžić, predsjednica ansambla L.I.P.E.

Leave your thought

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.